diumenge, 29 de gener del 2012

... una amiga admirada.


No serà pas la única vegada que parli de Maria Lluïsa Amorós.

Entranyable companya i amiga des de petites a l'escola, la Cuca, entre nosaltres.


I em sembla molt agosarat per part meva intentar escriure, opinar, esmentar el mes mínim detall dels seus llibres, però ho faré en l'únic sentit i voluntat de que si algú passa una ullada per aquest blog, deixar palesa la meva mes profunda admiració vers a aquesta autora.

La sensibilitat en les seves narracions i contes per adolescents i novel.les per adults queda reflectida a cada ratlla, a cada paràgraf que anem avançant.

Les tres generacions de dones de "Vora el llac" ens transporten des de la Guerra Civil, fins a l'actualitat amb gran subtilesa i detall per un seguit de vivències que han hagut de patir enfrontant les seves circumstàncies de cada moment. I amb un valor afegit, el fet de desenvolupar la narració a les nostres contrades, que el fa, si és possible, molt més proper. Té l'encant de fer-nos ser part de la novel.la, d'identificar-nos en els personatges, de gaudir de cada detall que explica de manera àgil i minuciosa.

I no pot passar per alt el delicat apunt musical que es reflecteix a la pròpia novel.la: Maria Callas, "Mon coeur s'ouvre a ta voix" (Samson et Dalile).




1 comentari:

  1. Prenc nota de l'autora. Gràcies.

    Tens entrades interessants, m'ha agradat Horror vacui.

    ResponElimina